Wat is Tamiflu?

Tamiflu is een geneesmiddel wat gebruikt wordt voor de Mexicaanse griep, ook wel bekend als de varkensgriep. Het is een bekend middel bij H1N1 en andere griepvirus varianten. In het verleden is er een derde slachtoffer van de Mexicaanse griep geconstateerd in Nederland. Ook hij is inmiddels behandeld met Tamiflu.

De fabrikant van het medicijn Tamiflu, Roche, zal naar alle waarschijnlijkheid de productie van Tamiflu verhogen. De varkensgriep heeft in Mexico al 103 mensen gedood. Men vreest voor het uitbreken van een pandemie, een wereldwijde epidemie. Lees ook het bericht Tamiflu tegen Mexicaanse griep.

Preventie Mexicaanse griep

Tamiflu wordt dus gebruikt om de Mexicaanse griep tegen te gaan, maar ook om de griep te voorkomen als u in aanraking bent geweest met een geïnfecteerd persoon. De behandeling moet binnen twee dagen beginnen. Wanneer het gebruikt wordt om de Mexicaanse griep te voorkomen, dient u éénmaal daags Tamiflu  in te nemen. Het is het beste om deze dosis ’s morgens bij het ontbijt in te nemen. Dit middel moet dan minstens 7 dagen worden ingenomen.

About Auther:

Deze website is tot stand gekomen op basis van samengestelde informatie