Wat doen Probiotica?

Je hebt vast wel eens gehoord van goede bacteriën en wat ze voor je doen. Ze houden je fit, kunnen je helpen bij het herstel van een ziekte en brengen in ieder geval geen schade toe. Je kunt ze dus ook met een gerust hart nemen, dat wat je lichaam niet nodig heeft scheidt het weer uit. Maar wat je lichaam tekort komt wordt meteen aangevuld. En juist daarom is het gebruiken van probiotica iets wat bij deze tijd hoort. Een tijd waar we ons eigen lichaam weer koesteren en beseffen dat een gezonde levensstijl heel belangrijk is voor ons welbehagen.

Beschermende bacteriën

Je darmen zitten vol met bacteriën, in het algemeen zijn dit juist de goede bacteriën die je niet alleen beschermen maar zelfs helpen met het opnemen van voedingsstoffen uit je eten. Maar het komt helaas steeds vaker voor dat deze darmflora verstoord wordt door bijvoorbeeld schadelijke bacteriën en virussen. Normaal gesproken krijgen deze geen kans en zullen de goede bacteriën je beschermen.

Verlaagde weerstand

Mensen die bijvoorbeeld ziek zijn kunnen darmproblemen hebben waardoor de goede bacteriën in aantallen afnemen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor schadelijke bacteriën en virussen die zich daar dan ook nestelen. De weerstand van deze mensen is dan enorm verlaagd en om deze weer op peil te brengen kunnen ze probiotica nemen. Hierdoor worden de schadelijke bacteriën en schimmels verdrongen door de bacteriën die je lichaam nodig heeft. Het herstel van een ziekte zal sneller doorzetten en je zult je dus ook snel weer fit voelen.

Preventief nemen

Weet je dus dat je snel ziek wordt? Of dat elk virusje vat op je heeft? Dan is het slim om probiotica preventief te nemen. Dat wil zeggen dat het een onderdeel van je dagelijkse routine wordt, net zoals voldoende water drinken dat is. Hiermee kun je voorkomen dat je ziek wordt en zul je je in het algemeen een stuk fitter voelen. Schadelijke bacteriën krijgen zo immers geen kans!

Dagelijks gebruik

Voor dagelijks gebruik kun je kiezen uit verschillende soorten probiotica:

  • Probiotica poeders
  • Probiotica tabletten
  • Vloeibare probiotica

Welke je ook kiest, ze hebben allemaal dezelfde werking, kies dus datgene wat het beste bij je past! 

About Auther:

Deze website is tot stand gekomen op basis van samengestelde informatie