Ben ik geschikt voor haartransplantatie?

Een haartransplantatie laat je niet gewoon maar even uitvoeren, want dit heeft eigenlijk altijd wel een hele goede reden. Word jij kaal op je hoofd of heb jij vreselijk dun haar, dan kan een haartransplantatie een uitkomst bieden. Let wel goed op, want dit kan enkel gedaan worden bij een kliniek die echt kennis van zaken heeft. Dit wil zeggen dat je niet overal terecht kunt om een haartransplantatie uit te laten voeren. Wat is voor jou de belangrijkste reden een haartransplantatie te laten uitvoeren? Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken of redenen hebben!

Wat is een haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie worden haartjes van een andere plek op de hoofdhuid ingebracht. Dit vraagt om nogal wat precisie, maar ook is dit niet zo eenvoudig als het lijkt. Het groeien van de aangebrachte haartjes op de hoofdhuid vragen namelijk ook om een beetje tijd. Deze tijd is nodig om de haartjes te kunnen laten groeien en om het gewenste resultaat te behalen. Dit laatste betekent dan ook dat je bijvoorbeeld niet met de tondeuse of een scheermesje de haartjes mag scheren. Er zijn mensen die denken dat de haartjes dan juist sneller groeien, maar niets is minder waar.

Wanneer kies je voor een haartransplantatie?

Je kunt kiezen voor een haartransplantatie, wanneer je te maken hebt met flinke haaruitval. Men bedoelt hiermee niet de gewoonlijke haaruitval, maar de extreme haaruitval. Dit kan overigens veel verschillende oorzaken hebben, waarbij je kunt denken uit haaruitval na een ongeval of haaruitval dat ontstaan is door bijvoorbeeld een infectie. Wist je dat je zelf te maken kan krijgen met extreme haaruitval als je veel te lang strakke extensions hebt gedragen. Of een haartransplantatie echt geschikt is, kun je het beste overleggen met de arts.

Wat doet een cosmetische arts?

Om te beginnen zal er goed gekeken worden naar jouw situatie, maar er zal ook grondig naar je hoofdhuid gekeken worden. Dit is niet voor niets, want zo kan er een oorzaak vastgelegd worden en kan men bepalen of een haartransplantatie bij jou het juiste resultaat kan bieden. Mocht dit laatste het geval zijn, dan zal men samen met jou een behandelplan opmaken!

Wat zijn de voordelen?

Een haartransplantatie kent zeker voordelen, want je krijgt hiermee een behoorlijk stuk van je verloren zelfvertrouwen terug. Een haartransplantatie zorgt voor een natuurlijk resultaat, waardoor je er weer stralend uit kunt zien. Een ander belangrijk voordeel is, dat het resultaat van de haartransplantatie blijvend zou zijn. Dit maakt dan ook dat je niet voor een nieuwe haartransplantatie hoeft te gaan. De haren die getransplanteerd worden, zullen gelijkwaardig aan de andere haren behandeld kunnen worden.

Kent een haartransplantatie nadelen?

Er zijn overal nadelen aan, zo ook aan een haartransplantatie. Het kostenplaatje voor een haartransplantatie kan behoorlijk hoog zijn, waardoor we er goed over na zullen denken. Een ander nadeel is, dat je niet direct het resultaat ziet. Dit heeft namelijk tijd nodig en kan wel negen tot twaalf maanden duren. Geduld is dus wel heel belangrijk bij een haartransplantatie.

About Auther:

Deze website is tot stand gekomen op basis van samengestelde informatie