Propranolol en Adhd

Propranolol werkt bij ADHD?

Propranolol is alleen bij een kleine open studie bij volwassenen met ADHD (gepaard gaande met ‘driftaanvallen’) beproefd. Het middel werd in hoge dosering, gemiddeld 528 mg per dag, en leek een goede werkzaamheid te bezitten. Twijfels, bijwerkingen: er zijn bepaalde effecten van propranolol welke nopen tot extra voorzichtigheid en regelmatige controles. Daarbij zijn er depressies en slaapstoornissen gerapporteerd. Advies: er is nog te weinig onderbouwing voor het gebuik van propranolol bij ADHD.

Propranolol wordt ook wel gebruikt bij de behandeling van psychotische patienten die, als het gevolg van het gebruik van een hoge dosis van een antipsychoticum, last hebben van een motorische bijwerking wat ertoe leidt dat ze niet stil kunnen zitten en steeds in beweging moeten blijven door een grote onrust in hun spieren. In dit soort gevallen zou propranolol kunnen werken.

Waar is Propranolol verkrijgbaar?

Propranolol is een medicijn dat uitsluitend op recept verkrijgbaar is bij de apotheek. De medicijn Propranolol is niet te koop bij de drogist. Als Propranolol niet effectief blijkt te zijn, dan kan Primidon als alternatief van Propranolol worden gebruikt.

We hopen dat u door het bezoek aan Propranolol.nl meer te weten bent gekomen over het medicijn Propranolol.

Bedankt voor uw bezoek en tot de volgende keer!. Binnenkort online:Hydrocortison

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/10 (9 votes cast)
Propranolol en Adhd, 4.4 out of 10 based on 9 ratings

Comments are closed.